
En sötsyrlig succé till både vardag & fest!
DULCE, HALLON & COOKIES
Ingredienser cookies:
225 g smör
2,5 dl brunt farinsocker
1,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
3 dl mörka chokladknappar eller grovhackad choklad
1 dl grovhackade hasselnötter
Ingredienser dekorering:
Färska hallon
Gör så här:
Räcker till flera serveringar.
Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Cookies:
Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.
Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt chokladen och nötterna.
Klicka ut smeten på bakplåtspappret och grädda kakorna i 8–10 minuter. Låt svalna.
Ta fram Dulce de Lecheglass och skopa upp 2 kulor i fina glas. Dela kakorna i bitar och toppa med dom och färska hallon.
Servera och njut!