För stora och små stunder.

PANNKAKSTÅRTA


Ingredienser pannkakstårta:

  • 3 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 6 dl mjölk

  • 2 ägg

  • 50g smör


Ingredienser fyllning och dekorering:

  • 3 dl vispgrädde

  • 100g färskost

  • 2 dl hallonsylt

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 frp Vit Choklad & Hallon

  • Färska hallon

  • Vit Choklad

  • Citronmeliss

Gör så här:

Räcker till flera serveringar.
I det här receptet använder vi Vit Choklad & Hallon. Det går självklart att byta till just din favoritsmak!

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken till en slät smet, fortsätt med äggen.

  2. Smält smör i en stekpanna och vispa ner i smeten. Spara lite i pannan till stekning.

  3. Stek pannkakorna.

  4. Lägg pannkakor i en bakform. Både i botten och längst kanterna på formen. Dom ska hänga över lite på kanterna så att dom kan vikas in sen.

  5. Vispa grädde och färskost, blanda i sylt, vaniljsocker och hackad vit choklad. Lägg fyllningen på pannkakorna i formen. Varva pannkakor och fyllning i flera lager. Toppa varje lager med riven vit choklad och färska hallon.

  6. Vik ihop sidorna mot mitten så att pannkakstårtan stängs och skopa upp Vit Choklad & Hallon och lägg på toppen. Toppa med hackad vit choklad, färska hallon och citronmeliss.

  7. Låt stå i kylen i ca 3-4 timmar innan servering.

  8. Servera och njut!

Glass som används.


VÄRD ATT DELA

Skicka gärna in bilder på hur din dessert blev, så uppdaterar vi galleriet nedan med era kreationer.

Föregående
Föregående

Sundae

Nästa
Nästa

Cheesecake med en twist