
För stora och små stunder.
PANNKAKSTÅRTA
Ingredienser pannkakstårta:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
2 ägg
50g smör
Ingredienser fyllning och dekorering:
3 dl vispgrädde
100g färskost
2 dl hallonsylt
2 tsk vaniljsocker
2 frp Vit Choklad & Hallon
Färska hallon
Vit Choklad
Citronmeliss
Gör så här:
Räcker till flera serveringar.
I det här receptet använder vi Vit Choklad & Hallon. Det går självklart att byta till just din favoritsmak!
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa ner mjölken till en slät smet, fortsätt med äggen.
Smält smör i en stekpanna och vispa ner i smeten. Spara lite i pannan till stekning.
Stek pannkakorna.
Lägg pannkakor i en bakform. Både i botten och längst kanterna på formen. Dom ska hänga över lite på kanterna så att dom kan vikas in sen.
Vispa grädde och färskost, blanda i sylt, vaniljsocker och hackad vit choklad. Lägg fyllningen på pannkakorna i formen. Varva pannkakor och fyllning i flera lager. Toppa varje lager med riven vit choklad och färska hallon.
Vik ihop sidorna mot mitten så att pannkakstårtan stängs och skopa upp Vit Choklad & Hallon och lägg på toppen. Toppa med hackad vit choklad, färska hallon och citronmeliss.
Låt stå i kylen i ca 3-4 timmar innan servering.
Servera och njut!