IDAG LANDAR VÅRENS SMAKFULLA NYHETER!
Med vårsolen som värmer och den metrologiska våren som officiellt är här, finns det inget bättre sätt att fira än med glassiga nyheter! Vi på Lejonet & Björnen presenterar idag tre nya, spännande smaker som kommer att förgylla glassälskarnas vår!
Vår glassmästare Anders Lejonbjörn, med över 30 års erfarenhet, har spenderat mycket tid i sitt provkök. Resultatet? Två läskande sorbeter och en glass med extra allt!
Årets nyheter är Macadamia, Apelsinsorbet och Grönt äpplesorbet.
– Jag vill börja med Macadamia, för jag kan helt ärligt inte sluta prata om den. Det är en smak som varit på vår, och våra kunders önskelista under en lång tid, och vi kan nu med stolthet presentera vad vi anser vara marknadens bästa Macadamiaglass, säger Anders Lejonbjörn, Glassmästare på Lejonet & Björnen.
– Jag brukar säga att en slutprodukt aldrig kan bli bättre än vad råvaran är, och där håller vi alltid högsta kvalitet. Jag lägger stor vikt vid valet av leverantör. Självklart ska dom ha samma värdegrund som oss, och de ska kunna leverera marknadens bästa råvaror. God glass sker inte av en slump, fortsätter Anders.
– Det är också viktigt för oss som superpremiumaktör på den svenska glassmarknaden att alltid sätta vårt eget signum på produkterna. För Macadamiaglassen har jag valt Pärlans Konfektyr som samarbetspartner. De gör en för oss helt unik macadamiaknäck som vilar i en smakfull och krämig vaniljglass och som kompletteras med Pärlans utsökta chokladsås. Chokladsåsen är gjord på choklad som kommer från våra vänner på Malmö Chokladfabrik, vilket ligger helt i linje med våra värderingar och som bekräftar det jag nämnde ovan om hur vi väljer våra leverantörer, säger Anders.
– Jag förstår att jag bygger upp höga förväntningar på smaken, och det gör jag med trygghet. Våra kunder ska alltid kunna lita på varje leverans och bygga upp förväntningarna inför nästa. Att överträffa är alltid målet, och med den här glassen ser jag att vi har goda chanser att göra just det, säger Anders.
Utöver den fantastiska Macadamiaglassen presenteras också två läskande sorbeter, Apelsin och Grönt äpple.
– Jag vill ge marknaden två riktigt läskande sorbeter att njuta av i vår och sommar. Två nya favoriter för de soliga dagar som nu ligger framför oss. Valet landade på Apelsin då resultatet blev en söt och syrlig sorbet, full av smak, gjord på solmogna apelsiner från Sicilien och som ingen i testpanelen ville sluta äta. Och Grönt äpple, en uppfriskande smak gjord på syrliga och krispiga Granny Smith-äpplen, som kommer att förgylla soliga dag, eller alla dagar, avslutar Anders.
Smakerna finns på vår cold spot på Danska Vägen 74 i Göteborg från och med idag, fredag 14/3. De kommer att nå glassbarer, caféer och restauranger i hela landet under våren.