BAKOM KULISSERNA: SÅ SKAPADES VÅR NYA GLASSFAVORIT!
Ett samarbete med svenska producenter ger en unik twist till den nya glassfavoriten.
Att glassmästare Anders Lejonbjörn har en unik förmåga att hitta smaker och kombinationer som höjer sig över många andra är ingen nyhet. Sedan 1993 har han utvecklat vårt sortiment och tagit fram nya smaker. Alla har dom ett unikt recept och sin egen story. Det här är storyn om vit choklad & hallon, en ny favorit i glassfamiljen.
Allting började när chokladmästare Joel Lindqvist besökte glassfabriken. Med sig hade han ett urval av Malmö Chokladfabriks produkter, varav flera används i våra glassar idag. Glassmästare Anders Lejonbjörn blev imponerad. En vit choklad; med namnet Snövit, gjorde ett särskilt intryck på Anders, och en idé om en ny smak föddes.
– När Joel först presenterade den vita chokladen var jag lite skeptisk. Vit choklad har generellt en tendens att smaka fett och socker. Samtidigt väcktes ett intresse i mig, och jag såg det som en spännande utmaning. För den här vita chokladen var något helt annat än vad jag tidigare har smakat. Perfekt balanserad. Här visar Joel sin höga kompetens, säger Anders Lejonbjörn, glassmästare Lejonet & Björnen.
Anders jobbade fram en smakbild i sitt huvud och landade ganska snabbt i att hallon, med sin naturligt höga syra, skulle bli ett perfekt komplement till den vita chokladen.
Anders hade en chokladleverantör av högsta kvalitet i Malmö Chokladfabrik, nu behövde han en syltleverantör av samma klass.
– Vi strävar alltid efter att jobba med svenska leverantörer och väldigt tidigt i processen hittade jag Torfolk Gård. En genuin syltillverkare i värmländska Torsby som liksom vi, sätter kvalitet i första rummet, fortsätter Anders.
Med en tydlig smakbild och två bra samarbetspartners gav sig glassmästare Anders in i provköket. Här testades olika inblandningsnivåer av vit choklad tills ett bra recept var landat.
– När jag tar fram nya smaker går jag in i min bubbla; mitt provkök. Jag gillar att få vara lite hemlighetsfull och presenterar ingenting för vår smakpanel innan jag känner mig stolt. Helheten är viktig, allt från smak till munkänsla. Därefter smakar vi tillsammans, gör korrigeringar och tweekar lite på receptet för att uppnå absolut magi, avslutar Anders.
Resultatet? En krämig vit chokladglass med syrlig hallonsylt ripplad i. En ljuvlig kombination som redan blivit en ny favorit hos många.
– Vi har genomfört en rad olika aktiviteter där vi mött konsumenter och bjudit på smakprov av vår nyhet; vit choklad & hallon. Inresset har varit stort och många har varit nyfikna på att testa. Glädjande har vi fått en fantastisk respons med hejarop kring både smak och val av samarbetspartners. Våra kunder är dom bästa i världen, och vi har bestämt oss för att göra den bästa glassen för dom att njuta av. Vi har därför alltid ett öra mot marknaden, responsen från våra kunder är ovärderlig, säger Julia Mild, marknadschef Lejonet & Björnen.
”Succé!”, ”Älskar kombon!” ”Något alldeles extra!”, är feedback som glassleverantören fått från marknaden.
Produkten lanserades v.40 och finns nu på ICA, COOP, Hemköp, Tempo & City Gross butiker över hela landet.